Gerard Nizet  Teikentj, sjildertj en illusjtreert in eine saort van Kartoensjtiel.  Ook verkrijgbaar bij PODIUM- Roermond is zijn nieuw kleurboek “Roermond Kleurt”.  Kom en ontmoet Gerard tijdens de Cultuurnacht.
Emily Sevriens  Schilderkunst, verschillende stijlen en technieken. Voorkeur acryl en gemengde techniek. Abstract en figuratief.
Huub Hermans. De onderwerpen haal ik uit het dagelijks leven, kijk om me heen en zoek naar de mooie vorm  die de leidraad kan zijn naar een beeld. Realisme en abstractie mogen daarin samen komen,fantasie en werkelijkheid geven vorm aan mijn sculpturen.
Susanne Rabe woont en werkt net over de grens bij Brüggen. Zij schilderd o.m. portraits van mens en dier, maar ook opdracht-werken van auto’s en meer. In Duitsland is zij al best bekend, nu nog in Nederland.
Regionale Talenten in de Spotlights
Mariette Heesbeen   Ik heb plezier in alles wat met scheppende kracht te maken heeft. Schilderijen, Tiffany, Fusing, Encaustic-Art en veel meer.  Kom en ontmoet Mariette tijdens de Cultuurnacht.
Godelieve Geurts De beelden van Godelieve Geurts zijn krachtig, ruig, letterlijk ijzersterk. Tegelijkertijd zijn ze speels en avontuurlijk en hebben, ontegenzeggelijk, een poëtisch-magische uitstraling.
Anna Goriup  Een leven in het teken v.d. kunst. Keramiek en schlderen, les geven en kennis doorgeven. Sterke beelden, schalen en krachtige schilderijen.
Harry Paquay heeft les genomen bij Wil Leenders (kunstschilder, realist) en Jan Tullemans.  Zijn belangstelling ligt qua kleurgebruik vooral bij de impressionisten en de Haagse School.  De technieken die hij het meest gebruik zijn olieverf en pastel.
Martin de Bock Fotografie  Ik leg momenten vast die ik mooi vind, omdat ze mij een goed gevoel geven of voor mij een speciale betekenis hebben.
Helmie Skrabanja. Na de Design Academy en Grafische School te Eindhoven, een studie binnenhuis-architectuur, en meer dan 25 jaar werkzaam te zijn als styliste in de woningstoffering, ben ik in mijn geheel eigen stijl vorm gaan geven aan interieurobjecten onder de naam Home Made by helmie skrabanja”
Ine Nissen is een autodidact met veel talent.  Ine schildert, boetseerd, etst, tekent, maar vind zichzelf nog lang niet klaar en is telkens weer aan het experimenteren met nieuwe materialen en stylen.
E. Forzad (Jessy) is een internationaal erkend impressionistisch schilder.  Hij werkt zonder kwast, uit de tube en alleen met het mes.  Jessy werd geboren 1947 in Teheran, waar hij al sinds zijn jonge jeugd met groot talent schilderde.  Lees meer hier.
Angelien Arendsen is een Roermonds talent met een sterk ontwikkeld gevoel voor de ziel van de mens, hetgeen dan ook terug te vinden is in al haar werken. Ook haar landschappen zijn indrukwekkend.
Gemma de Haan is een Roermondse kunstenaaresse met veel aangeboren talent. Tijdens haar opleiding aan de Pedagogische Academie groiede haar liefde voor tekenen en schilderen. Ze naam les op de Tekenschool in Linne, en een van haar leermeesters was Marcel Verwijlen. Haar werk kenmerkt zich vooral door verrassende kleurencombinaties.
Marijke Kemper werkt graag met kleuren en gebruikt  verschillende technieken zoals waterverf, acrylverf, pastelkrijt, af en toe ook collages. Als jong meisje volgde zij een cursus “Famous Artists”. Nu haar twee kinderen groot en uit huis zijn, heeft ze meer tijd om voor schilderen, en dat is goed zo.
 .... We can put you on it
Home Actueel Album Mensen Mee Doen ? Contact Links Home Actueel Album Mensen Mee Doen ? Contact Links
Marlies Lavarack  Een onvermoeide zoektocht naar materialen waar ze unieke verhalen vertelende sierraden van maakt.  Soms stoer, soms ingetogen, soms de emotie rakend.
Actueel Actueel